Živa zakopana jer je imala dečka (!?!)

Porodica iz Turske je jednu šesnestogodišnjakinju zakopala živu jer se sastajala za muškarcima.

Jedna 16-godišnja devojka živa je zakopnana u vrtu porodične kuće u turskom gradu Kahta, što je, kako bi spasla čast, učinila porodica koja ju je optužila da se sastajala sa muškarcima, javila je danas agencija Anadolija.

„Medine Memi je pronađena u sedećem položaju u jami dubokoj dva metra. Analizama je utvrđeno prisustvo zemlje u njenim plućima i stomaku, što ukazuje da je bila živa zakopana“, rekao je agenciji jedan lekar forenzičar čije ime Anadolija ne navodi.

„Mlada devojka imala je vezane ruke i bila je živa i svesna u trenutku tog mračnog zločina“, rekao je taj lekar koji radi u Institutu za sudsku medicinu u Malatiji, na jugoistoku zemlje većinski naseljenom Kurdima.

Zločin je počinjen u susednom gradu Kahta. Telo devojke pronađeno je u vrtu porodične kuće u decembru, više od mesec dana kako je devojka proglašena nestalom.

Njeni otac i deda su uhapšeni, ali se brane ćutanjem, navodi Anadolija.

Turska vlada i udruženja intenzivirali su poslednjih godina napore kako bi se iskorenili zločini „iz časti“. Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su takvi zločini tolerisani u zonama u kojima većinski žive Kurdi, kao i da su u njima najčešći.

Pod pritiskom Evropske unije, Turska je pooštrila kazne za počinioce zločina „iz časti“, tako da njima preti kazna doživotne robije.

preuzeto sa MONDO

Comments are closed.