Puskama za paintball gadjaju zene bez burki!!!

Ulicama Groznog patroliraju članovi Kadirove paramilicije tražeći žene nepokrivene glave ili golih ruku i nišane ih puškama za peintbol.

Koliko god bio proruski orijentisan, čečenski predsednik Ramzan Kadirov odlučio je da ovu rusku pokrajinu pretvoriti u islamsku enklavu. Tako je objavio rat svim običajima koji se kose s islamskim poimanjem čednosti. „Moj je san da sve žene nose marame kako propisuju islamska pravila“, izjavio je Kadirov novinarki američkog časopisa „Njusvik“ (Newsweek).

Kako bi san i ostvario, Kadirov je osnovao i moralnu policiju i Centar za duhovni razvoj čiji se program ne razlikuje od programa radikalnih medresa pod patronatom Al Kaide. Ulicama Groznog patroliraju članovi Kadirove paramilicije tražeći žene odevene u majice kratkih rukava i nepokrivene glave. Gađaju ih iz pušaka za peintbol, ali građani Groznog pribojavaju se da bi boje uskoro mogli zameniti pravi meci. „Samo je pitanje dana kada će militanti nekoga ubiti“, rekla je za „Njusvik“ jedna stanovnica Groznog.

preuzeto sa MONDO

link do video snimka OVDE

Comments are closed.