Hamas zabranio ženama vožnju na motorima

Autor: Tanjug | Foto:Reuters |

Vlada islamističkog Hamasa, koji kontroliše pojas Gaze, zabranila je vozačima motora da se žene voze na zadnjem sedištu, objavljeno je na veb-sajtu Hamasovog Ministarstva unutrašnjih poslova.

clip_image001

Na veb-sajtu se precizira da zabrana ima za cilj da se očuva bezbednost građana, kao i običaji i tradicija palestinskog društva, prenose izraelski mediji izveštaje svetskih agencija.
Mediji su naveli da Hamas želi da nametne striktnu primenu islamskih propisa, uključujući zahtev da žene advokati nose marame na glavi i da se na plažama ne pojavljujuu sa muškarcima.
Hamasovci tvrde da je poštovanje tih pravila dobrovoljno i odraz konzervativnog načina života u Gazi. Ima, međutim, izveštaja da se prekršioci tuku ili hapse. Što se motora tiče žene u Gazi skoro da ih ne voze i vrlo retko sedaju na zadnje sedište.

One Response to “Hamas zabranio ženama vožnju na motorima”

  1. yuffie каже:

    ccc… sve je super u palestini, sve funkcionise, pa se hamas smorio od tog divnog mirnog zivota i malo se zeza sa jos glupljim propisima!

    „Što se motora tiče žene u Gazi skoro da ih ne voze i vrlo retko sedaju na zadnje sedište.“ pitam se sto? u genima im je nezainteresovanost za motore (a posebno zadnje sediste). ccc…