Al-Qaida izdaje magazin za zene (!?!)

„Džihad Cosmo“ savjetuje žene kako da osvoje mudžahedina i ostanu lijepe

Teroristička organizacija Al-Qaida pokrenula je magazin za žene popularno nazvan „Džihad Cosmo“ u kojem muslimanke mogu pronaći savjete o tome kako da sačuvaju ljepotu, šta je u modi, kako muža ohrabriti da postane bombaš samoubica, ali i kako se udati za mudžahedina.

Magazin „Al-Shamikha“, kojeg izdaje Al-Qaida namijenjen je isključivo ženama, koje prelistavajući 31 stranicu mogu saznati više o modi, ljepoti, ali i pročitati nekoliko savjeta o tome kako se ophoditi prema osobama koje bi trebale postati bombaši samobice.

Također, magazin donosi i ekskluzivne intervjue sa ženama koje su ohrabrivale svoje muževe da se ubiju u „svete svrhe“, ali i savjete za one neudate kako da pronađu i udaju se za mudžahedina.

Na stranicama naslovljenim „Ljepota“ ženama se savjetuje da što češće budu prekrivene od glave do stopala i da budu u zatvorenom prostoru „kako bi imale lijep ten“.

Također, savjetuje im se da ne izlaze izuzev kada je to neophodno i da uvijek nose nikab. Jedna od poruka ženama u „Džihad Cosmu“ je da je njihova dužnost da brinu o djeci i da podržavaju svog supruga u njegovim naumima, prenosi Daily Mail.

Kroz cijeli časopis provlači se glavna ideja da čitatelji moraju svoj život dati za ono u šta vjeruju.

„Preko mučeništva vjernik će steći sigurnost i sreću“, poručuje se u časopisu namijenjenom muslimankama.

Magazin „Al-Shamikha“, kako je napisano, namijenjen je edukovanju muslimanki i savjetovanje kako bi i one počele sveti rat protiv neprijatelja islama.

„S obzirom da žene čine gotovo polovinu stanovništva, i rađaju potomke, neprijatelji islama žele ih spriječiti da saznaju istinu o svojoj vjeri i o svojoj ulozi, jer dobro znaju šta bi se desilo ukoliko bi one zakoračile u polje džihada. Nama su potrebne žene koje znaju istinu o svojoj religiji, njenim dimenzijama i o tome šta se od njih očekuje“, navodi se u magazinu.

Magazin „Al-Shamikha“ se distribuira putem interneta.

http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti/clanak/110314013
http://www.styleite.com/media/al-shamikha-magazine/
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/alqaida-glossy-advises-women-to-cover-up-and-marry-a-martyr-2240992.html

Comments are closed.