Zloupotreba devojcica

Evo drugog posta u kategoriji istresanje… Mislila sam da ću češće uspeti da sednem i da pišem, pošto me svakog dana ponešto iznervira dovoljno da bi moglo da nadje svoje mesto u ovoj rubrici. Ne stižem! A često sam i umorna od pisanja :-(

Svojevremeno me je mnogooooo iznervirao prilog koji se vrteo na svim mogućim televizijama, u kojem Rasim Ljajić (za one srećne koji ne znaju ko je on – ministar za rad i socijalnu politiku Srbije, uz to ima još nekoliko funkcija koje se neću truditi da nabrajam) POKLANJA vozilo (naravno) domaće proizvodnje ocu tri devojčice iz sela Babin Kal i na taj način im omogućuje da idu u školu.

Više o tome u video prilogu ispod ili na linku B92.

Ono što me je tada izbacilo iz koloseka je bila činjenica da se ministar „slika“ za javnost dok radi svoj posao, a svmu tome se daje nota posebnosti & ljudskosti !?!
Zamislila sam kako u Dnevniku u 19.30 ide prilog kako ja sedim u kancelariji i kuckam nešto, radim ono što je moj posao, a neko to prenosi širokim narodnim masama. Neko radi svoj posao! Stvarno zapanjujuće!!!

E, to bi bilo samo još jedno dnevno nerviranje koje sam davno zaboravila da pre neki dan nisam videla novi prilog. Otac devojčica se pojavio na nekoj televiziji i rekao kako one više NEĆE ići u školu, jer mu novac za gorivo koji je obezbedjen nije dovoljan. Ne znam kako će drugi reagovati na ovakvu izjavu, ali ja bih ga prvo pitala – „Kako to mislite da NEĆE ići u školu?“, i to nevezano od finansijske situacije. U ovoj zemlji postoji zakon koji kaže da SVA deca MORAJU da idu u školu, da je osnovno obrazovanje OBAVEZNO i besplatno, da roditelji imaju neke obaveze prema deci i slično.

A vrhunac je mala kalkulacija… On dobija 9300 dinara od opštine na ime troškova prevoza i dodatnih 5000 dinara od Kancelarije predsednika Republike. To je 14300 dinara mesečno. Selo je udaljeno 12 km od škole…
Više možete da pročitate na sajtu Večernjih novosti.

Ja putujem na posao svaki dan, imam 25 km u jednom pracu, dakle duplu kilometražu predjem. Idem kroz najgore moguće beogradske gužve i prelazim dva mosta. Retko kada imam prilike da ubacim u treću brzinu. Mesečno trošim oko 10000 dinara na gorivo.

Šta je sa ovim svetom???

Tags: ,

2 Responses to “Zloupotreba devojcica”

 1. Marijana каже:

  o nasem dragom ministru ne bih polemisala, jer sam toliko iznervirana i vise nemam nijednu politicki „korektnu “ rec za njega … A sto se ovog drugog dela tice i coveka koji NECE da salje dete u skolu jer mu NEKO TAMO nije obezbedio sredstva , ne znam sta da napisem osim da mislim da je u Srbiji sve vise ljudi koji zele da zavise od nekog drugog . „Das mu prst on se hvata za dlan “ i ako mu ne ispunis sva ocekivanja , on kontrira i cini nesrecu sopstvenom detetu !!! Uzas .. I ja putujem do mog posla 20 km u jedno pravcu i menjam prevoze i kada je toplo i kada je hladno pa ne idem da se zalim i ministru ne trazim pare i ne prestajem da idem na posao !!! Hvala sanja na ovom tekstu :)

  • Sanja каже:

   nema na cemu, draga… mnogo sam se iznervirala!
   a svaki dan cujem poneku pricu koja je za reagovanje, samo sto nemam vremena da pisem.
   jooooooj!