Na odmor kad kaže predsednik

Ašhabad – U Turkmenistanu zaposleni u državnoj službi i medijima mogu da odu na odmor isključivo kada to odluči predsednik države.

Dok mnogi širom sveta muku muče da odluče gde će na odmor, postoje zemlje gde neko drugi umesto građana odlučuje gde će da letuju.

Predsednik Gurban Kuli Berdimuhamedov dao je dozvolu svim državnim funkcionerima i zaposlenima u medijima i civilnim organizacijama da idu na odmor od 13. do 22. jula.

Osim što ne mogu da odlučuju kada će na odmor, turkmenistanski funkcioneri i ostali u javnim službama ne mogu ni da biraju gde će odmor provesti.

I o tome poslednju reč ima njihov predsednik. „Od 11. jula uveče, biće organizovani specijalni letovi za Turkmenbaši (na Kaspijskom moru), gde ćete moći da se smestite u hotel Arzuv“, precizirao je šef države u saopštenju.

Turkmenistanski predsednik na čelu države je od 2006. i uspostavio je pravi kult ličnosti. Otišao je tako daleko da je u svoju čast preimenovao čak i mesece i dane u nedelji.

Preuzeto sa B92

One Response to “Na odmor kad kaže predsednik”

  1. yuffie каже:

    ccc…
    nema trošenja vremena i živaca na planiranje, razmišljanje, uklapanje godišnjeg odmora. i „lepo“ provedeš odmor sa svim kolegama i koleginicama. nema razdvajanja. to je razvijanje timskog duha :-)